Εύκολες συνταγές

Συνταγή προφιτερόλ φρούτων

Σχετικά με τη συνταγή για το προφιτερόλ φρούτων

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την απολαυστική συνταγή μου με φρούτο προφιτερόλ! 🍓🥐 Αυτές οι παραδεισένιες λιχουδιές είναι ένας τέλειος συνδυασμός τραγανής ζύμης choux, λαχταριστής κρέμας γέμισης και φρέσκων φρούτων. Δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικά αλλά και απίστευτα νόστιμα. Ας βουτήξουμε στον κόσμο της γλυκιάς απόλαυσης!

Συστατικά

Ακολουθεί μια λίστα με τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτό το δελεαστικό επιδόρπιο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Ζύμη Choux
1 φλιτζάνι

Φρέσκα κρέμα
2 φλιτζάνια

Μικτά φρούτα
1,5 φλιτζάνια

Ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Γάλα
1/4 φλιτζάνι

Βούτυρο
1/4 φλιτζάνι

Αλάτι
1 τσίμπημα

Αυγά
4

Ζάχαρη άχνη
Για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα λαχταριστά προφιτερόλ, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σατέλα
  • Ταψί
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σάκος σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη
  • Μαχαίρι
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας προχωρήσουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 200°C (390°F).
  2. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και μετά αφήστε το να πάρει μια βράση.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι με τη μία.
  4. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια μπάλα και να απομακρυνθεί από τα πλαϊνά του τηγανιού.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ ανάμειξης και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  6. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και γυαλιστερή.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν την απολαυστική συνταγή Προφιτερόλ φρούτων είναι περίπου 45 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ετοιμάσετε τη ζύμη choux, να την ψήσετε στο φούρνο και να συναρμολογήσετε το προφιτερόλ με τη γέμιση κρέμας και τα φρέσκα φρούτα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Όταν προσθέτετε τα αυγά στη ζύμη ζύμης choux, φροντίστε να ενσωματώσετε καλά κάθε αυγό πριν προσθέσετε το επόμενο. Αυτό θα εξασφαλίσει μια λεία και αέρινη υφή.
  • Χρησιμοποιήστε μια σακούλα σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη για να βάλετε τη ζύμη στο ταψί. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά σχήματα, όπως μικρές μπάλες ή μακρόστενα σχήματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε ζύμη με σωλήνωση για να τους επιτρέψετε να διογκωθούν κατά το ψήσιμο.
  • Για να επιτύχετε ένα τραγανό εξωτερικό, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 20°C (70°F) μετά από 10 λεπτά ψησίματος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα προφιτερόλ.
  • Μόλις τα προφιτερόλ ψηθούν και κρυώσουν, κόψτε τα προσεκτικά στη μέση οριζόντια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Γεμίστε κάθε προφιτερόλ γενναιόδωρα με σαντιγί και από πάνω μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα και φέτες ακτινιδίου.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα απολαυστικών προφιτερόλ φρούτων:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Υδατάνθρακες
30 g

Πρωτεΐνη
4g

Παχιά
12g

Ίνα
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτά τα υπέροχα προφιτερόλ φρούτων, τοποθετήστε τα σε μια όμορφη πιατέλα ή πιάτο γλυκού. Μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά. Επιπλέον, μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας ή να περιχύσετε λιωμένη σοκολάτα πάνω από το προφιτερόλ για να βελτιώσετε την παρουσίασή τους. Αυτές οι λαχταριστές λιχουδιές μπορείτε να τις απολαύσετε μόνες τους, αλλά μπορείτε επίσης να τις συνδυάσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα αρωματισμένη σαντιγί για επιπλέον απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μετά την προετοιμασία των προφιτερόλ φρούτων, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, σημειώστε ότι η ζύμη choux μπορεί να χάσει την τραγανότητά της με την πάροδο του χρόνου. Για να διατηρήσουν την υφή τους, είναι καλύτερο να συναρμολογήσετε τα προφιτερόλ λίγο πριν τα σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Προφιτερόλ φρούτων περιλαμβάνει έναν απολαυστικό συνδυασμό συστατικών που όχι μόνο ικανοποιούν τα γλυκά σας αλλά προσφέρουν και ορισμένα οφέλη για την υγεία. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά:

  1. Φρέσκα φρούτα: Τα μικτά φρούτα που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη συνταγή, όπως οι φράουλες, τα μύρτιλα και το ακτινίδιο, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Προσφέρουν μια έκρηξη γεύσης και προσθέτουν ένα θρεπτικό στοιχείο στο επιδόρπιο.

  2. Ζύμη Choux: Ενώ η ζύμη choux είναι μια απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπη. Ωστόσο, όταν το απολαμβάνετε με μέτρο, μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

  3. Φρέσκα κρέμα: Αν και η φρέσκια κρέμα είναι απολαυστική και προσθέτει πλούσιο σε προφιτερόλ, περιέχει επίσης απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και βιταμίνη D. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε λιπαρά.

  4. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Συμβάλλουν στη δομή και την υφή της ζύμης choux, καθιστώντας την ελαφριά και αέρινη.

  5. Βούτυρο: Αν και το βούτυρο προσθέτει γεύση και πλούτο στη συνταγή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Περιέχει βιταμίνες A, D, E και K.

Είναι σημαντικό να απολαύσετε αυτά τα Προφιτερόλ φρούτων ως ειδική απόλαυση και να τα εξισορροπήσετε με μια ποικίλη και θρεπτική διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή Προφιτερόλ φρούτων, μπορεί επίσης να σας αρέσουν αυτά τα παρόμοια απολαυστικά επιδόρπια:

  1. Προφιτερόλ σοκολάτας: Αντί για φρέσκα φρούτα, γεμίστε τη ζύμη choux με μια λαχταριστή μους σοκολάτας ή ganache για μια πλούσια και παρακμιακή παραλλαγή.

  2. Προφιτερόλ κρέμας βανίλιας: Γεμίστε τη ζύμη choux με λεία και κρεμώδη κρέμα βανίλιας και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη για μια κλασική και κομψή ανανέωση.

  3. Προφιτερόλ λεμονιού βατόμουρου: Ενσωματώστε πικάντικες γεύσεις γεμίζοντας το προφιτερόλ με έναν συνδυασμό γέμισης βατόμουρου και κρέμας λεμονιού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η συνταγή του Προφιτερόλ φρούτων αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ και ειδικούς στη ζαχαροπλαστική που έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας εκλεκτών γλυκών. Μερικά ονόματα με επιρροή στον γαστρονομικό κόσμο περιλαμβάνουν:

  1. Pierre Hermé: Γνωστός ως ο “Πικάσο της ζαχαροπλαστικής”, ο Pierre Hermé είναι ένας Γάλλος ζαχαροπλάστης διάσημος για τους καινοτόμους γευστικούς συνδυασμούς και τις λεπτές δημιουργίες του.

  2. Dominique Ansel: Ο δημιουργός του διάσημου Cronut, Dominique Ansel είναι ένας ζαχαροπλάστης και αρτοποιός γνωστός για τη μοναδική και παιχνιδιάρικη προσέγγισή του στα γλυκά.

  3. Christophe Michalak: Ένας διάσημος Γάλλος σεφ ζαχαροπλαστικής, ο Christophe Michalak είναι γνωστός για τις μοντέρνες και δημιουργικές δημιουργίες του για επιδόρπια που ξεπερνούν τα όρια της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής.

Αυτοί οι ταλαντούχοι σεφ έχουν εμπνεύσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες και επαγγελματίες αρτοποιούς με το πάθος τους για τα επιδόρπια και την αφοσίωσή τους στην εξύψωση της τέχνης της ζαχαροπλαστικής.

Τώρα, οπλισμένοι με αυτήν την εξαιρετική συνταγή Προφιτερόλ φρούτων, προχωρήστε και αφεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό τραγανής ζύμης choux, βελούδινης κρέμας και απολαυστικών φρέσκων φρούτων. Απολαύστε κάθε μπουκιά και απολαύστε τη χαρά που φέρνει! Καλή όρεξη! 🍓🥐

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button