Εύκολες συνταγές

Συνταγή τάρτας με μήλο με κανέλα και καρύδι

Συνταγή για τάρτα μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις μιας τάρτας μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι. Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο συνδυάζει τη γλυκιά και την πικάντικη γεύση των μήλων με τη ζεστασιά της κανέλας και την τραγανότητα των καρυδιών. Η βουτυρώδης κρούστα συμπληρώνει τέλεια την αρωματική γέμιση, καθιστώντας αυτή την ταρτα ένα πραγματικό γαστρονομικό αριστούργημα. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε κάνετε μια ξεχωριστή απόλαυση, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1
Έτοιμη κρούστα πίτα

4
Μήλα μεσαίου μεγέθους

1/2 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1/4 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/2 φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα καρύδια

2 κουταλιές της σούπας
Ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας
Χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Ζάχαρη άχνη (για ξεσκόνισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν την απολαυστική τάρτα μήλου με βάση την έλα και το καρύδι, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Κλάστης
  • Πιάτο για πίτα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Μαχαίρι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • Φούρνος

Ο συνδυασμός αυτών των βασικών εργαλείων και συστατικών θα σας βοηθήσει να πετύχετε μια τέλεια γεύση που είναι οπτικά ελκυστική και γεμάτη γεύση.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμάστε την κρούστα

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Ανοίγουμε την έτοιμη κρούστα πίτα και την τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα ταψί για πίτα.
3. Πιέστε απαλά την κρούστα στο κάτω μέρος και στις πλευρές του πιάτου, διασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.

Βήμα 2: Προετοιμάστε τη γέμιση

1. Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα κομμένα σε φέτες, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, την αλεσμένη κανέλα, το αλάτι, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το λιωμένο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
3. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα μήλα με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

Βήμα 3: Συναρμολογήστε και ψήστε

1. Ρίχνουμε τη γέμιση μήλου στην έτοιμη κρούστα την ομοιόμορφα.
2. Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δικτυωτό ή σταυρωτό μοτίβο με πρόσθετες λωρίδες κρούστας πίτας από πάνω.
3. Τοποθετούμε τα τάρτα στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να μαλακώσει τα μήλα.
4. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε τα τάρτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
5. Πασπαλίστε το επάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για μια όμορφη τελική πινελιά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της τάρτας μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για την προετοιμασία της κρούστας, το κόψιμο σε φέτες και την ανάμειξη των συστατικών για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση της τάρτας πριν από το ψήσιμο. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται από 40 έως 45 λεπτά, με αποτέλεσμα ο χρόνος εκτίμησης να είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά την προετοιμασία αυτής της εξαιρετικής συνταγής για τάρτα μήλου, λάβετε υπόψη τις συμβουλές:

  1. Επιλέξτε μήλα σφιχτά και ελαφρώς τάρτα, όπως το Granny Smith ή το Honeycrisp, καθώς κρατούν καλά το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
  2. Όταν ανοίγει την κόρα της πίτας, πασπαλίζετε την επιφάνεια και τον πλάστη σας με αλεύρι για να μην κολλήσει.
  3. Για επιπλέον γεύση, πασπάλισε με λίγη επιπλέον κανέλα ή μοσχοκάρυδο πάνω από τα τάρτα πριν την ψήσετε.
  4. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για ένα υπέροχο ζευγάρωμα.

Απολαύστε το δελεαστικό άρωμα που γεμίζει την κουζίνα σας καθώς αυτή η τάρτα μήλου ψήνεται στην τελειότητα. Οι φίλοι και οι φίλοι σας θα μαζέψουν, περιμένοντας με ανυπομονησία την πρώτη μπούκια από αυτό το νόστιμο επιδόρπιο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
16g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
10 mg

Νάτριο
150 mg

Υδατάνθρακες
44 g

Ίνα
4g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
3g

Αυτές οι τιμές παρέχουν μια κατά προσέγγιση ανάλυση των θρεπτικών αξιών ανά μερίδα τάρτας μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι. Κάθε μερίδα περιέχει περίπου 320 θερμίδες, με 16g ολικού λίπους και 5g κορεσμένων λιπαρών. Η τάρτα παρέχει επίσης 10mg χοληστερόλης και 150mg νατρίου. Όσον αφορά τους υδατάνθρακες, κάθε μερίδα περιέχει 44 g, συμπεριλαμβανομένων 4 g φυτικών ινών και 26 g σακχάρων. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 3 g πρωτεΐνης σε κάθε μερίδα.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε και να παρουσιάσετε τα τάρταρα με βάση την κανέλα και το καρδι, εξετάστε τις πρόσθετες επιλογές:

  1. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνοντας τις γεύσεις να αναπτυχθούν πλήρως.
  2. Πασπαλίστε το επάνω μέρος με τη ζάχαρη άχνη λίγο πριν το σερβίρετε για μια κομψή πινελιά.
  3. Γαρνίρετε κάθε φέτα με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας ή λίγο σάλτσα καραμέλας για μεγαλύτερη οπτική γοητεία.
  4. Συνοδεύστε την τάρτα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για να βελτιώσετε τη γεύση και να δώσετε κρεμώδη αντίθεση.

Αν προτιμάτε μια αλμυρή πινελιά, μπορείτε να συνδυάσετε την τάρτα με μια μπάλα χτυπημένες γλυκοπατάτες με γεύση σφενδάμου ή κανέλα. Εναλλακτικά, μια πλευρά από ελαφρώς καρυκευμένο ελληνικό γιαούρτι ή ένα πασπαλισμένο με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μπορεί να προσθέσει μια ευχάριστη τραγανή γεύση σε κάθε μπουκιά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκια και νόστιμη τάρτα μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Μόλις κρυώσει τελείως η τάρτα, καλύψτε τη σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο.
  2. Φυλάσσετε την τάρτα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
  3. Όταν είστε έτοιμοι να τις ζεστάνετε, ζεστάνετε απαλά μεμονωμένες φέτες στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να αποκαταστήσετε τη ζεστασιά και τη λεπίδα τους.
  4. Αν έχετε υπολείμματα, η κατάψυξη της τάρτας είναι μια επιλογή. Τυλίξτε το σφιχτά σε μεμβράνη και το πλαστικό σε μια σακούλα ή δοχείο που φυλάσσει στην κατάψυξη. Μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.
  5. Αποψύξτε τις κατεψυγμένες φέτες στο ψυγείο για μια νύχτα πριν τις ξαναζεσταίνετε.

Να θυμάστε ότι το φρεσκοψημένο είναι πάντα το καλύτερο, αλλά με την κατάλληλη αποθήκευση, μπορείτε να κάνετε τις γεύσεις αυτής της τάρτας μήλου ακόμα και μετά από λίγες μέρες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η τάρτα μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι όχι μόνο ικανοποιεί τους γευστικούς σας καλούς, αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία:

  1. Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, υποστηρίζοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
  2. Η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δαπάνες, βοηθώντας δυνητικά στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.
  3. Τα καρύδια είναι γεμάτα με υγιή λίπη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, ωφελώντας την υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
  4. Η μέση ποσότητα βουτύρου που χρησιμοποιείται προσθέτει πλούτο στην τάρτα και παρέχει μικρή ποσότητα λιποδιαλυτών βιταμινών.

νσωματώνοντας αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο επιδόρπιό σας, μπορείτε να κάνετε μια λιχουδιά χωρίς ενοχές που θρέφει το σώμα σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η τάρτα μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κλασική γαλλική τάρτα μήλου: Φτιαγμένη με σπιτικό κέλυφο τάρτας μπουτύρου και μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες σε κομψό μοτίβο.
  2. Apple Crumble Pie: Ένας απολαυστικός συνδυασμός από τρυφερές φέτες μήλου με μια τραγανή, εύθρυπτη επί βρώμης.
  3. Ρουστίκ Apple Galette: Μια τάρτα ελεύθερη μορφή με ξεφλουδισμένη κρούστα και ρουστίκ εμφάνιση, που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά των κομμένων μήλων.

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν παραλλαγές στην κλασική ιδέα της τάρτας μύλου, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε διαφορετικές υφές και παρουσιάσεις, ενώ απολαμβάνετε την ακαταμάχητη γεύση των μήλων.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για τάρτα μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ και ειδικούς της μαγειρικής που έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας απολαυστικών γλυκών. Μερικές αξιοσημείωτες πηγές έμπνευσης για αυτήν τη συνταγή περιλαμβάνουν:

  1. Julia Child: Γνωστή για την εξειδίκευση της στη γαλλική κουζίνα, το πάθος της Julia Child για το ψήσιμο και η προσοχή στη λεπτομέρεια εμπνέουν τη δημιουργία εξαιρετικών αρτοσκευασμάτων.
  2. Yotam Ottolenghi: Με τους καινοτόμους γευστικούς του συνδυασμούς και την έμφαση στα φρέσκα υλικά, ο Ottolenghi πυροδοτεί τη δημιουργικότητα στις συνταγές για επιδόρπια.
  3. Dominique Ansel: Ο δημιουργός του διασήμου Cronut, η ευφάνταστη προσέγγιση του Dominique Ansel στην παρασκευή ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιείται ως καθοδηγητική επιρροή στη δημιουργία μοναδικών και αξέχαστων γλυκών.

Διοχετεύοντας την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα αυτών των διασήμων σεφ, αυτή η συνταγή τάρτας μήλου με βάση την κανέλα και το καρύδι στοχεύει να προσφέρει μια πραγματικά εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button