Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τάρτα βατόμουρου

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου η απόλαυση συναντά τη φρουτώδη απόλαυση! Σήμερα, είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι μαζί σας τη λαχταριστή συνταγή μου για τάρτα μύρτιλλων. Αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο συνδυάζει μια βουτυρώδη κρούστα με μια λαχταριστή γέμιση βατόμουρου, δημιουργώντας μια συμφωνία γεύσεων που θα μαγέψει τις γευστικές σας προτιμήσεις. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γλυκιάς γεύσης, τέλεια ισορροπημένη και εντελώς ακαταμάχητη.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 ½ φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι
Κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

¼ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1
Κρόκος αυγού

2 κουταλιές της σούπας
Παγωμένο νερό

4 φλιτζάνια
Φρέσκα βατόμουρα

½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

3 κουταλιές της σούπας
άμυλο καλαμποκιού

1 κουταλιά της σούπας
Χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού
Ξύσμα λεμονιού

Πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη, για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτήν την απολαυστική τάρτα βατόμουρου, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μπλέντερ ή πιρούνι ζαχαροπλαστικής
  • Πλαστικό περιτύλιγμα
  • Κλάστης
  • Τάρτα (9 ιντσών)
  • Φύλλο αλουμινίου
  • Βάρη φασολιών ή πίτας
  • Σατέλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Zester ή τρίφτης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Φούρνος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη μαγική διαδικασία προετοιμασίας αυτής της παραδεισένιας τάρτας!

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την κρυσταλλική ζάχαρη.
2. Προσθέστε το κρύο βούτυρο σε κύβους στο μπολ και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής ή πιρούνι για να το κόψετε στο μείγμα με το αλεύρι μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
3. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με παγωμένο νερό.
4. Ρίξτε σταδιακά το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού ενώ ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
5. Μαζεύουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε δίσκο. Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της εξαιρετικής τάρτας Blueberry θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά ενεργού χρόνου προετοιμασίας, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης για τη ζύμη.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να ξεφλουδίσει η κρούστα, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι κρύο και βάλτε το στο μείγμα του αλευριού μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
– Η ψύξη της ζύμης βοηθά στην ανάπτυξη της δομής της και αποτρέπει τη συρρίκνωση κατά το ψήσιμο.
– Ανοίγετε την παγωμένη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, περιστρέφοντάς την περιστασιακά για να διατηρείται ομοιόμορφο πάχος.
– Μεταφέρετε απαλά τη ζύμη που ανοίγετε σε μια λαδόκολλα, πιέζοντάς την στον πάτο και στα πλαϊνά.
– Ψήνουμε στα τυφλά την κόρα στρώνοντάς την με αλουμινόχαρτο και γεμίζοντας τη με φασόλια ή βαράκια πίτας πριν την ψήσετε για περίπου 15 λεπτά.
– Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τα βατόμουρα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι.
– Μαγειρέψτε το μείγμα βατόμουρου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να σκάσουν ελαφρά τα μούρα.
– Αφήστε τη γέμιση βατόμουρου να κρυώσει λίγο πριν τη ρίξετε στην προψημένη τάρτα.
– Ψήνουμε τη συναρμολογημένη τάρτα για άλλα 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να δέσει η γέμιση.
– Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε την τάρτα με ζάχαρη άχνη για ένα κομψό φινίρισμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
65 mg

Νάτριο
50 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
21g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτή την απολαυστική τάρτα βατόμουρου ως θεϊκό επιδόρπιο μετά από ένα απολαυστικό γεύμα. Για να αναβαθμίσετε την παρουσίασή του, γαρνίρετε κάθε φέτα με ένα κλωνάρι φρέσκιας μέντας ή ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, το σερβίρετε με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Η τάρτα συνδυάζεται υπέροχα με ένα δροσιστικό φλιτζάνι τσάι ή ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε την τάρτα Blueberry στα καλύτερά της, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 3 ημέρες. Αν σας περισσέψει, απλώς καλύψτε την τάρτα με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο πριν την βάλετε στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε την τάρτα για μακροχρόνια αποθήκευση. Απλώς φροντίστε να το τυλίξετε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Όταν είστε έτοιμοι να την απολαύσετε, ξεπαγώστε την τάρτα στο ψυγείο όλη τη νύχτα και βάλτε τη σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η τάρτα βατόμουρου όχι μόνο ικανοποιεί τα γλυκά σας αλλά προσφέρει και ορισμένα οφέλη για την υγεία. Τα βατόμουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την παραγωγή κολλαγόνου. Η κρούστα της τάρτας, φτιαγμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βούτυρο και κρόκο αυγού, παρέχει ενέργεια και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης. Αν και αυτό το επιδόρπιο απολαμβάνετε καλύτερα με μέτρο, η ενσωμάτωση πλούσια σε θρεπτικά συστατικά βατόμουρα στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στη συνολική ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσουν τα βατόμουρα και απολαμβάνετε την εξερεύνηση διαφορετικών γλυκών, ακολουθούν μερικές παρόμοιες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε:

  1. Blueberry Crumble: Ένας απολαυστικός συνδυασμός από ζουμερά βατόμουρα με ένα τραγανό μείγμα κράμπλ. Ζεστό και ανακουφιστικό, αυτό το επιδόρπιο σερβίρεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
  2. Μπάρες Cheesecake Blueberry: Κρεμώδης γέμιση cheesecake στροβιλισμένη με φρέσκα βατόμουρα και ψημένη σε βουτυρώδη κρούστα κράκερ Graham. Αυτά τα μπαρ προσφέρουν μια απολαυστική ισορροπία πικάντικων και γλυκών γεύσεων.
  3. Μάφινς με λεμόνι βατόμουρου: Υγρά και αφράτα μάφιν γεμάτα με βατόμουρα και μια νότα δροσιστικής φλούδας λεμονιού. Απολαύστε τα για πρωινό ή ως ένα απολαυστικό σνακ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για τάρτα βατόμουρου αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Dominique Ansel και ο Pierre Hermé. Οι καινοτόμοι γευστικοί συνδυασμοί τους και η προσοχή στη λεπτομέρεια έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την προσέγγισή μου στη δημιουργία αυτού του απολαυστικού γλυκού. Επιπλέον, η αφθονία των φρέσκων μύρτιλων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με ενέπνευσε να παρουσιάσω τις ζωντανές γεύσεις τους σε μια όμορφη τάρτα. Ελπίζω να απολαύσετε την προετοιμασία και την απόλαυση αυτής της συνταγής όσο κι εγώ!

Τώρα, ήρθε η ώρα να φορέσετε την ποδιά σας και να ξεκινήσετε μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια. Ετοιμαστείτε να μαγέψετε τους καλεσμένους σας και χαρίστε στον εαυτό σας μια φέτα του ουρανού με αυτή την εξαιρετική τάρτα βατόμουρου. Καλό ψήσιμο!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button