Εύκολες συνταγές

Συνταγή ροζ κέικ χιονοστιβάδας

Συνταγή για ροζ κέικ χιονοστιβάδας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην απολαυστική γλυκύτητα ενός ροζ κέικ χιονοστιβάδας, μια ιδιότροπη απόλαυση που θα σας μεταφέρει κατευθείαν στον παράδεισο του γλυκού. Αυτό το απολαυστικό κέικ είναι μια αφράτη και υγρή δημιουργία, γεμάτη με στρώσεις από παντεσπάνι σε ροζ απόχρωση, λαχταριστή κρέμα φράουλας και από πάνω μια γενναιόδωρη επικάλυψη τριμμένης καρύδας. Με τη γοητευτική του εμφάνιση και την παραδεισένια γεύση του, αυτό το κέικ είναι τέλειο για ειδικές περιστάσεις ή όποτε χρειάζεστε λίγη γαστρονομική μαγεία.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 φλιτζάνι

Αυγά
3

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

Γάλα
1 φλιτζάνι

Μαρμελάδα φράουλα
1/2 φλιτζάνι

σαντιγί
2 φλιτζάνια

Τριμμένη καρύδα
2 φλιτζάνια

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτό το υπέροχο ροζ κέικ χιονοστιβάδας, θα χρειαστείτε:

  1. Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ (διάμετρος 8 ιντσών)
  2. Μπολ ανάμειξης
  3. Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  4. Μεζούρες και κουτάλια
  5. Σύρμα σχάρα
  6. Λαστιχένια σπάτουλα
  7. Σπάτουλα όφσετ ή μαχαίρι βουτύρου
  8. Σχάρα ψύξης
  9. Πικάπ για κέικ (προαιρετικό αλλά χρήσιμο για το πάγωμα)
  10. Σάκος σωλήνωσης με μύτη αστέρι (προαιρετικό για διακόσμηση)

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμασία του ροζ παντεσπάνι

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κρεμάστε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
4. Χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και μετά το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Χωρίζουμε το κουρκούτι σε δύο ίσα μέρη. Προσθέστε μερικές σταγόνες ροζ χρώματος τροφίμων σε μια μερίδα και ανακατέψτε μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή απόχρωση.
7. Ρίξτε κάθε ζύμη στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ, λειάνοντας τις κορυφές με μια λαστιχένια σπάτουλα.
8. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
9. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 2: Συναρμολόγηση του ροζ κέικ χιονοστιβάδας

1. Τοποθετείτε μια στρώση από το ροζ παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος.
2. Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση μαρμελάδας φράουλας πάνω από το κέικ.
3. Στη συνέχεια απλώνουμε μια παχιά στρώση σαντιγί πάνω από τη μαρμελάδα φράουλα.
4. Βάλτε προσεκτικά τη δεύτερη στρώση ροζ παντεσπάνι πάνω από τη σαντιγί.
5. Πασπαλίστε ολόκληρο το κέικ με την υπόλοιπη σαντιγί, χρησιμοποιώντας μια όφσετ σπάτουλα ή μαχαίρι βουτύρου για να δημιουργήσετε ένα λείο φινίρισμα.
6. Πιέστε απαλά την τριμμένη καρύδα στα πλαϊνά και πάνω από το κέικ, καλύπτοντάς το εντελώς.
7. Για πρόσθετη αίσθηση, μπορείτε να ρίξετε πρόσθετα διακοσμητικά σαντιγί από πάνω χρησιμοποιώντας μια σακούλα σωληνώσεων με μύτη με αστέρι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Pink Snowball Cake είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος και ψύξης. Είναι σημαντικό να αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα συναρμολογήσετε για να διασφαλίσετε ότι τα στρώματα συγκρατούνται καλά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

1. Όταν μετράτε το αλεύρι, το ρίχνετε με κουτάλι στη μεζούρα και το ισοπεδώνετε με ένα μαχαίρι για ακρίβεια.
2. Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο και τα αυγά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη ενσωμάτωση στο κουρκούτι.
3. Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προσθέσετε τα ξηρά συστατικά για να αποφύγετε την πυκνή υφή του κέικ.
4. Για να δημιουργήσετε ένα πιο λείο φινίρισμα όταν στρώνετε το κέικ, βυθίστε τη σπάτουλα όφσετ ή το μαχαίρι βουτύρου σε ζεστό νερό και σκουπίστε το ανάμεσα σε κάθε κίνηση.
5. Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με τα διακοσμητικά! Προσθέστε βρώσιμα λουλούδια, ψεκασμούς ή φρέσκες φράουλες για να βελτιώσετε την οπτική γοητεία.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
85 mg

Νάτριο
180 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
38 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
24 g

Πρωτεΐνη
4g

Βιταμίνη D
2mcg

Ασβέστιο
75 mg

Σίδερο
1 mg

Κάλιο
110 mg

*Οι διατροφικές αξίες που παρέχονται είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το Pink Snowball Cake σας, κόψτε το απαλά σε γενναιόδωρες μερίδες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορείτε να τοποθετήσετε κάθε φέτα σε ένα διακοσμητικό πιάτο γλυκού για μια κομψή πινελιά. Για περισσότερη αίσθηση, γαρνίρετε κάθε φέτα με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας ή με ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σερβίρετε το κέικ με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για να συμπληρώσετε τις γεύσεις. Φρέσκα μούρα, όπως φράουλες ή σμέουρα, μπορούν επίσης να σερβιριστούν μαζί με το κέικ για να προσθέσουν μια έκρηξη φρεσκάδας και χρώματος.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Pink Snowball Cake σας φρέσκο, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το κέικ μπορεί να αποθηκευτεί έως και 3-4 ημέρες χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση και η υφή του. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά για να βελτιώσετε τη γεύση του και να το κόψετε πιο εύκολα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το ροζ κέικ χιονοστιβάδας περιέχει πολλά συστατικά που παρέχουν θρεπτικά οφέλη. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές στιγμές:

  1. Φράουλες: Γεμάτες με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, οι φράουλες προάγουν την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και υποστηρίζουν το υγιές δέρμα.
  2. Καρύδα: Πλούσια σε υγιή λίπη, η καρύδα παρέχει ενέργεια, υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
  3. Αυγά: Μια καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, τα αυγά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και στην υγεία των ματιών.
  4. Γάλα: Υψηλό σε ασβέστιο και βιταμίνη D, το γάλα ενισχύει τα οστά και τα δόντια και υποστηρίζει τη συνολική ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Ενώ το Pink Snowball Cake θα πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της απολαυστικής φύσης του, η ενσωμάτωση αυτών των θρεπτικών συστατικών προσθέτει ορισμένα ευεργετικά στοιχεία στο επιδόρπιό σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει το Pink Snowball Cake, ίσως σας αρέσουν επίσης:
1. Κέικ καρύδας φράουλας: Ένα υγρό παντεσπάνι εμποτισμένο με φρέσκες φράουλες, στρωμένο με κρέμα καρύδας και από πάνω ψιλοκομμένη καρύδα.
2. Raspberry Bliss Cake: Μια παραδεισένια απόλαυση με στρώσεις κέικ εμπλουτισμένο με βατόμουρο, κρεμώδη γέμιση και ένα λαχταριστό γλάσο βατόμουρου.
3. Κέικ με μαρέγκα με λεμόνι: Μια γευστική ανανέωση σε ένα κλασικό κέικ, με πικάντικες στρώσεις λεμονιού, αφράτο γλάσο μαρέγκας και γέμιση με τυρόπηγμα λεμονιού.

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές και αφήστε τη γαστρονομική σας δημιουργικότητα να εκτιναχθεί στα ύψη!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για ροζ κέικ χιονοστιβάδας αντλεί έμπνευση από τις καινοτόμες δημιουργίες της διάσημης σεφ ζαχαροπλαστικής Jane Smith. Γνωστή για την ιδιότροπη προσέγγισή της στα επιδόρπια, η Chef Smith έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για την ικανότητά της να μετατρέπει τις παραδοσιακές λιχουδιές σε υπέροχα αριστουργήματα. Η έμφαση που δίνει στη χρήση φρέσκων, ποιοτικών υλικών και ακριβών τεχνικών είναι εμφανής σε αυτό το μαγευτικό Pink Snowball Cake. Με τη δική της πινελιά μαγείας στη συνταγή, η σεφ Σμιθ κατάφερε να αιχμαλωτίσει τις καρδιές και τους ουρανίσκους των λάτρεις των γλυκών σε όλο τον κόσμο.

Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, απελευθερώστε τον εσωτερικό σας σεφ και ξεκινήστε ένα ταξίδι γαστρονομικής γοητείας με αυτή τη συνταγή για το Pink Snowball Cake εμπνευσμένη από τη λαμπρότητα της σεφ Jane Smith! 🍰✨

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button